Media

Be you married or buried, our pipes sound true...

De bovenstaande zin komt uit de bagpipers creed, een korte tekst waaruit blijkt hoe veelzijdig de bagpipes zijn. Die veelzijdigheid blijkt ook wel uit de grote diversiteit aan optredens die we de afgelopen jaren hebben gedaan. Van herdenkingen tot feesten, begrafenissen tot bruiloften. Soms voor een kleine bijeenkomst met een solo speler, dan weer voor een volle arena met de hele band in full dress.

 

Ook hebben we de afgelopen jaren het voorrecht gehad om mee te mogen spelen met diverse geweldige artiesten. Zo hebben we mogen bijdragen aan de feestelijke klanken van Segura, de Country & Western sound van Major Dundee, het prachtige Amazing Grace en Auld Lang Syne van André Rieu, een carnavalskraker met Paul & Leo en natuurlijk onze eigen CD; 't Catrin. Deze zijn bijna allemaal te beluisteren op Spotify. Hopelijk geniet u evenzeer van de muziek als wij hebben genoten van het samenspelen!

 

Het verhaal van de Great Highland Bagpipe

De Great Highland Bagpipe is een instrument voor muziek, maar in de eerste plaats vertellen de pipes een verhaal. Een heel oud verhaal dat zich nog steeds ontvouwt. Het verhaal van ons allemaal. Het verhaal van een boom die lang geleden is gegroeid; van de bagpipe maker die het kostbare hout ambachtelijk verwerkt vanuit een overgeleverde traditie; en het verhaal van de piper die het instrument gebruikt voor zijn of haar unieke expressie.


De pipes vertellen ook het verhaal van mensen die de muziek hebben gehoord op de slagvelden, bij de herdenking van de doden, op een bruiloft, of bij een begrafenis. Het verhaal van feest, van mooie herinneringen, van traditie, van leed en van verdriet. Het verhaal van alle mooie en moeilijke tijden. Een verhaal dat ons allemaal met elkaar verbindt als een harmonische grondtoon.


Kom kijken bij de Coriovallum Pipe Band om jouw verhaal te vertellen!


Copyright © All Rights Reserved

Webdesign: lumeij.com 

Privacy Policy